9. augusta 2016

Typový alebo individuálny projekt?

Cieľom typových a individuálnych projektov je zrealizovať sny o bývaní a sprostredkovať zákazníkom reálnu predstavu o montovanom dome. Typové projekty šetria čas a psychické napätie, ktoré si vyhotovovanie projektovej dokumentácie žiada. Špeciálne požiadavky na vzhľad alebo interiérové usporiadanie domu, to je presne to čo oba typy projektov ponúkajú. Aké sú medzi nimi zásadné rozdiely a ktorý z nich je pre vás vhodnejší?

Projektová dokumentácia je nevyhnutnou súčasťou každej stavby domu a bez jej úradného schválenia a stavebného povolenia nemožno odštartovať žiadne stavebné práce. Jej tvorba bývala často sprevádzaná stresom a napätím budúceho majiteľa domu aj jeho projektanta, čo ešte viac znepríjemňoval stavebný úrad svojimi nekonečnými žiadosťami o vykonanie úprav v projektovej dokumentácii pred jej úradným schválením. To sa však ale razom zmenilo nástupom typových a odborných individuálnych projektov. Projektová dokumentácia Vám poskytne  presnú predstavu o Vašom dome. Súčasťou projektovej dokumentácie býva aj počítačová vizuálizácia a alebo dokonca ukážkový dom. Vďaka vizualizácii je úplne vylúčené, že budete po postavení domu s niečím nespokojní. Vopred totiž viete, ako presne bude dom podľa danej projektovej dokumentácie v budúcnosti vyzerať, vrátane všetkých detailov a konkrétnych požiadaviek.

Typové projekty

typové-projekty

Veľkou prednosťou typových projektov je, že boli už minimálne raz úspešne zrealizované k spokojnosti iného zákazníka. Typové projekty sú vychytané a dotiahnuté dokonca, a preto Vám ušetria more času, premýšľania, peňazí. Projekt je už kompletne hotový, takže si stačí len prezrieť jeho vizualizáciu prípadne k nemu patriaci ukážkový dom a do pár dní od objednania môžete mať na stole vytlačený typový projekt. Mimochodom ukážkový dom je úžasným pomocníkom pri výbere montovaného domu a býva k dispozícii takmer ku každému typovému projektu. U typových projektov nemajú šancu ani stavebné úrady, pretože ho už raz schválili. Nie je teda dôvod na ňom nič zásadné meniť. Zaobstarať sa dajú za veľmi výhodnú cenu a to predovšetkým vďaka tomu, že typové projekty nakupuje čoraz viac zákazníkov a tak sa neúčtuje všetka práca s nimi iba jednému kupujúcemu.

Každý sme výnimočná individualita s odlišnými potrebami a želaniami, preto sa rad týchto typových projektov neustále rozširuje, aby sa v tom či onom našlo čo možno najviac jedincov. Navyše existuje tiež možnosť zapracovávať do typových projektov špeciálne požiadavky na jeho úpravy a zmeny – odtiaľ variabilita.

Individuálne projekty

individualne-projekty

Individuálne projekty sú tu pre tých najnáročnejších jednotlivcov. Umožňujú ušiť dom na mieru predstavám zákazníka a to už od samotných základov. Často totiž rieši špecifické nároky atypických pozemkov. Dá sa povedať, že s individuálnym projektom nie je nič nemožné. Oproti typovému projektu si však za projekt šitý na mieru o niečo viac priplatíte a vynaložíte viacej úsilie pri jeho zhotovovaní, ktoré je zároveň časovo náročnejšie. To však mnohým ľuďom za výslednú originalitu stojí a individuálnych projektov sa tak veľmi často využíva. Kvalitná firma je vám potom k finálnemu individuálnemu projektu schopná ponúknuť aj počítačovú vizualizáciu.

Či už typový alebo individuálny projekt u oboch platí, že sú neoceniteľnými pomocníkmi vtedy, ak sú vypracované skúseným odborníkom,  ktorý sa vyznačuje skúsenosťami v odbore montovaných domov. Neodbornosť zhotoviteľa je to jediné , čo môže ohroziť vašu spokojnosť s výsledkom.

Spoločnosť Mirano s.r.o. vzhľadom k dlhoročným skúsenostiam a rade zrealizovaných montovaných domov je schopná ponúknuť naozaj kvalitné a cenovo výhodné typové projekty a vyhotovovať precízne individuálne projekty. Naprojektovaný dom Vám dokonca dokážeme kompletne alebo čiastočne zrealizovať prostredníctvom etáp hrubá stavba, holodom a dom na kľúč.

Ušetrite si čas aj nervy spojené nielen s projektom, ale tiež s výstavbou domu. Obráťte sa na Mirano s.r.o. a montovaný dom podľa Vaších predstív môže stať v priebehu niekoľkých mesiacov priamo pred vašimi očami.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov