15. decembra 2015

3 dôvody, prečo si vybrať montovaný dom

Premýšľate nad novým domom? Rozhodujete sa však medzi stavbou montovaného domu a kúpou murovanej stavby. Ukážeme vám nesporné výhody montovaných domčekov. Pozrieme sa však aj na opačnú stranu mince. Kedy je lepšie uvažovať o murovanej stavbe? Začnime ale výhodami.

1.V pretekoch stavíte radšej na pumu než na korytnačku

Stavba domu nie sú preteky. Ale určite sa už neviete dočkať, kedy sa nasťahujete do svojho. Obzvlášť, ak bývate u rodičov. Alebo bývate v jednoizbovom byte, pričom na ceste je tretie bábo a chcete ušetriť na nájomnom. Tak či onak, tempo, akým sú stavané montované domy, je výnimočné. Po kúpe pozemku môžete mať nový domček postavený už za 4 mesiace. Závisí to, samozrejme, od komplikovanosti celej stavby.

Výstavba murovaného domu je minimálne trojnásobne dlhšia. Je to hlavne kvôli tzv. mokrým procesom ako betónovanie základnej dosky či stropov. Keďže diely montovaných domov prichádzajú na svet vo výrobnej hale, skladanie domu je jednoduchšie. Deje sa takmer za každého počasia. Váš nový dom bude rýchlo a kvalitne zložený do obývateľného celku. Veď život je príliš krátky na to, aby sme čakali.

2.Staviame a šetríme peniaze i prírodu

Vďaka rýchlosti stavby sú aj náklady omnoho nižšie. Úspora prostriedkov je jedným z najčastejších dôvodov na kúpu montovaného domu. Uprednostňujú ho najmä mladšie generácie. Okrem toho, že samotná stavba je lacnejšia, montované domy sú nízkoenergetické. Pri návrhu domu sa miestnosti orientujú tak, aby sa čo najlepšie využívalo denné svetlo a teplo zo slnka. Kvalitná izolácia, podlahové kúrenie či celkové materiály použité na stavbu zabezpečia nižšie prevádzkové náklady.

pohľad B4 - 3

Montované domy sa síce rýchlejšie vykúria, avšak majú nižšiu akumulačnú schopnosť, a teda teplo v dome nezotrvá tak dlho ako v tradičnom dome. Tento problém vyriešia hrubšie konštrukcie s väčšou izolačnou vrstvou. Tiež môžete do stavby domu zakomponovať  do stredu stavby jednu murovanú stenu s krbom, ktorá bude mať vysokú akumulačnú schopnosť. Bude tak prehrievať celý domov. Navyše bývanie nie je len ekonomické, ale aj ekologické. Takže zároveň šetríte životné prostredie.

3.Keď sa vám bývanie prispôsobí

Montovaný domček je ideálnou voľbou pre mladých rodičov. Pričom ako sa rodina rozrastá, môžete dom zväčšovať o ďalšie izby. Oproti murovaným stavbám máte tú výhodu, že jednotlivé priečky môžete jednoduchšie prestavať a prispôsobiť si priestory. Steny montovaných domov sú aj s hrubou izoláciou tenšie než múry tradičných stavieb. Vďaka tomu, má dom omnoho väčšiu úžitkovú plochu.

Domy sú na nerozoznanie od murovaných stavieb. Flexibilný je celkový dizajn, farby, materiály, zariadenie a iné. Ak sa vám úplne nepozdáva vzorový domček z katalógu firmy, vytvorte si úplne nový projekt.

Kedy by ste si nemali kupovať montovaný dom

Úprimne, jediný dôvod, prečo by ste si nemali kúpiť montovaný dom je, ak sa chystáte usídliť sa napr. v americkom Los Angeles, v japonskom Tokiu či v indonézskej Jakarte. Na miestach s vysokým výskytom prírodných katastrof. Hoci je odolnosť montovaného domu porovnateľná s murovanou stavbou, v prípade zemetrasenia, záplav alebo hurikánov, je murovaná stavba predsa len odolnejšia. Našťastie žijeme na Slovensku, ktorého výhody často nedoceňujeme.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov