15. júla 2016

7 tipov, kde hľadať inšpiráciu pri výbere montovaného domu

Vytvoriť si jasnú predstavu o rodinnom montované dome, ktorý by zodpovedal prianiam a potrebám budúcim užívateľom a bol zároveň plne funkčný aj ekonomický, je neľahký proces. Bez najčerstvejších informácií a internetu sa rozhodne nezaobídete. Veľkým pomocníkom pri rozhodovaní je vzorový montovaný dom. Ten môže trápenie s výberom domu behom chvíľky definitívne ukončiť, pretože je schopný poskytnúť vám hmatateľné a komplexné riešenie.

Najlepšie zdroje inšpirácie pri výbere montovaného domu

7 tipov, kde hľadať inšpiráciu pri výbere montovaného domu

1.Vzorové montované domy

Vzorový dom je dom, ktorý postavila dodávateľská firma výhradne za účelom propagácie, aby poskytla zákazníkom názornú ukážku nielen svojej práce, ale predovšetkým reálnu podobu montovaného domu, jeho dispozičného riešenia a veľkostného usporiadania všetkých priestorov. Spravidla býva ku každému takémuto domu priradený pracovník, ktorý je vám pri prehliadke po ruke a obratne zodpovie všetky vaše otázky. Rozhodnutie o poskytnutí vzorového domu verejnosti je pre dodávateľov montovaných domov veľmi odvážne, pretože sa týmto vybraná firma úplne odovzdáva konkurencii. To však dokazuje, že si je takýto dodávateľ montovaných domov svojimi službami stopercentne istý, nebojí sa porovnania a má sa čím pochváliť. Vzorový dom ponúka predovšetkým možnosť osobného dojmu, ktorý môže byť pri jeho návšteve rozhodujúci a vy tak môžete začať výstavbu doslova zo dňa na deň. Vzorový dom má totiž už kompletne vypracovaný projekt a ďalšie inokedy zdĺhavé formality. Kontaktujte nás pre obhliadku vzorových domov.

2.Ukážkové domy

Takzvané ” ukážkové domy ” plnia rovnakú funkciu, ako domy vzorové s tým rozdielom, že sú už plne obývané inými majiteľmi, ktorí súhlasili s tým, že zakúpený montovaný dom bude určitý čas slúžiť nielen im, ale také zároveň na prehliadku potencionálnym zákazníkom dodávateľskej firmy. Za túto službu získali majitelia pri nákupu vybraného domu samozrejme nemalú zľavu a tak sú pri prehliadkach povinní vychádzať záujemcom o montovaný dom maximálne v ústrety.

3.Výstavy

Špecializovaných stavebných výstav sa každoročne usporadúva hneď niekoľko, na Slovensku je jednou z najznámejších stavebná výstava konaná na Výstavisku Agrokomplex v Nitre, kde tento rok prebiehal už 25. ročník medzinárodného veľtrhu Nábytku a bývania. V Českej republike patrí medzi najpopulárnejšiu stavebnú výstavu Stavebné centrum EDEN 3000 v Brne, ako unikátny výstavný projekt určený na podporu bývania, rekonštrukcie a stavania. Tu sa nachádza dokonca centrum vzorových domov.

4.Stále expozície

Jedným z najinšpiratívnejších miest je potom bezpochyby stála výstava Modrá lagúna v Rakúsku, ktorej zakladateľom je pán Erich Benischek. V Modrej lagúne máte možnosť prechádzať sa medzi stovkami najrôznejších typov rodinných domov a navyše tu môžete s miestnymi odborníkmi konzultovať problematiku financovania montovaných domov, spôsoby ich vykurovania, riešenie detailov interiéru domu alebo napríklad aj poňatie záhrady.

5.Zahraničie

Vzhľadom na to, že vyspelejšie štáty majú s montovanými domami väčšie skúsenosti, môžete si urobiť výlet do zahraničia a sledovať aj navštevovať domy, ktoré sa vám počas cesty zapáči. K videniu je plno vzorových aj výstavných domov a nemusíte sa báť ani pristaviť pri montovanom domu už niekomu výhradne patriacemu (domu nepriamo určenému k osobnej prehliadke). Cudzinci sú všeobecne veľmi prívetiví a váš záujem o ich dom ich mnohokrát skôr poteší ako odradí. Radi sa podelia o svoje skúsenosti. Navštíviť môžete prakticky akúkoľvek vyspelú krajinu, z tých európskych napríklad Nemecko, Rakúsko, Anglicko, Fínsko, Francúzsku alebo Dánsko.

6.Internet

Pravda, nie každý má čas, chuť alebo možnosti cestovať a navštevovať vzorové či ukážkové domy osobne. Pre takéto jedince je potom veľkým pomocníkom internet. V danom prípade je však potrebné načerpať veľké množstvo informácií, aby ste si o problematike montovaných domov mohli vytvoriť zdravý úsudok. Totiž bohužiaľ nie všetko čo internet ponúka, korešponduje so skutočnosťou. My sme si problému s kvalitou informácií na internete vedomí a preto sme vo virtuálnom svete vytvorili pre uchádzačov o montovaný dom dva kvalitné informačné kanály. Jedným z nich je náš blog, kde sa snažíme pravidelne poskytovať odborné užitočné rady v oblasti výstavby aj riešenia drevostavieb a montovaných domov. Na našej facebokovej stránke mirano.sk dokonca môžete sledovať najaktuálnejšie fotografie z výstavby montovaných domov od základov až po riešenie interiéru.

7.Typové projekty

V neposlednom rade je také veľmi užitočná vizualizácia kompletne naprojektovaného domu. Hotové projekty vám rozširujú obzory v oblasti dispozičného usporiadania a podporujú vašu fantáziu. Pre niekoho môže predstavovať hotový projekt finálne riešenie, pre iného zase cestičku vedúcu k stanovenému cieľu, ktorú je možno vyšliapať si podľa svojich nárokov. Pozrite si náš katalógov projektov .

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov