30. júla 2018

Šetrite priestor s inovatívnym krbom pod komínom – Schiedel Kingfire

Uvažujete nad krbom no štandardné riešenia sa vám akosi nepozdávajú? Alebo by sa vám aj pozdávali, no nechcete si dom zapratať klasickou pieckou či krbom a ukrojiť tak zo vzácneho priestoru, ktorý by sa dal využiť inak? Predstavujeme vám novinku v našej ponuke – kompaktné a inovatívne vykurovacie moduly Kingfire Lineare a Rondo od firmy Schiedel. Oslovia vás mimoriadnou úsporou miesta, jednoduchým ovládaním, emisnými hodnotami a v neposlednom rade aj atraktívnym dizajnom.

Kingfire sa dá integrovať do každej stavby. Môže byť v strede, čím priestor opticky predelí, alebo sa bude nenápadne vynímať v rohu.

Komín sa skladá z dvoch častí – z krbového modulu Kingfire a komínového systému Absolut so šachtou pre prívod vzduchu. Toto zariadenie, ktoré vám ušetrí minimálne 1 meter štvorcový obytnej plochy, je tiež jednoducho ovládateľné. Dvierka sa dajú pri čistení komory bez problémov odpojiť v otvorenej polohe. Túto funkciu bez problémov využijete aj pri nakladaní a prikladanie dreva sa tak stane hračkou.

Vzhľad svojho KINGFIRE krbu si môžete individuálne prispôsobiť vašim predstavám. Máte možnosť ho omietnuť alebo vylepšiť rôznym príslušenstvom – k dispozícii sú rôzne police a obklady v rozdielnych povrchoch a farebných alternatívach. Model Classico prináša klasický dizajn s tmavošedým kovovým sklom. Model Lineare je priamočiarym dizajnom s čiernou sklenou čelnou doskou. A model Rondo vás osloví mierne zaoblenými tmavošedými dvierkami, ktoré vám doprajú ešte lepší pohľad na blkotajúci plameň.

Nezávislý na interiérovom vzduchu

S krbom pod komínom Schiedel Kingfire budete nezávislý. Na svoju prevádzku totiž nepoužíva vnútorný vzduch. Tento produkt svojou konštrukciou spolu s komínom funguje s uzatvorenou komorou, vzduch na horenie sa neberie z interiéru. Privádza ho totiž komín a spolu s odvodom spalín sa stará o dokonalú tesnosť stavby. Prívod spaľovacieho vzduchu realizuje šachta v komínovom systéme Schiedel Absolut 18L, ktorý je priamo postavený na modul Kingfire. Mimochodom, tento produkt spĺňa aj tie najprísnejšie predpisy a smernice zo strany životného prostredia ako aj požiarnej bezpečnosti.

Schiedel Kingfire môžete, samozrejme, zabudovať do nízkoenergetického aj do pasívneho domu, kde je nevyhnutná bezproblémová funkčnosť. Montáž počas riešenia hrubej stavby prostredníctvom žeriava je veľmi rýchla a vďaka dostupnej technike aj jednoduchá. Po postavení komína je zariadenie na druhý deň prevádzkyschopné.

Výnimočné ocenenie

Dizajn tohto novátorského produktu ocenili pred dvomi rokmi aj v Mníchove. Firma Schiedel totiž získala známu cenu Red Dot Award: Product Design 2016. Modely Lineare a Rondo tak dokázali svoju kvalitu a popredné miesto v danej oblasti. 41 členov poroty, pozostávajúcich z nezávislých odborníkov, profesorov dizajnu a odborných novinárov, bolo nadšených z dizajnu nových vykurovacích zariadení Schiedel KINGFIRE.
Trúfnete si skrotiť oheň v tej najkrajšej forme?

Inovácia šetriaca miesto

KINGFIRE svojim riešením, osadením vykurovacieho telesa do bloku pod komínové teleso, poskytne užívateľovi viac obytného priestoru. Spotrebič zaberá neporovnateľne menej miesta oproti klasickému riešeniu piecky alebo krbového telesa pred komínom. KINGFIRE je realizovaný už vo fáze hrubej stavby prostredníctvom žeriava a po zrealizovaní komína je ihneď schopný prevádzky.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov