19. novembra 2018

Siga – Majrex: Dom bez vlhkosti vďaka unikátnej švajčiarskej parobrzde

Parobrzda tretej generácie, ktorá sa postará o nulovú tvorbu vlhkosti, vďaka čomu ušetríte financie. No nejde len o peniaze, ale predovšetkým o zdravie. Suchá konštrukcia totiž je bez jedovatých látok a iných vplyvov.  Fólia Siga – Majrex znamená bývanie bez obáv.

Ak hľadáte produkt, ktorý vám dá stopercentnú záruku suchej konštrukcie a prakticky eliminuje tvorbu plesní a húb, máme pre vás riešenie. Spoločnosť Mirano s.r.o predstavuje parobrzdu tretej generácie Siga – Majrex. Tento výrobok využíva patentovú technológiu Hygrobrid švajčiarskej spoločnosti Siga. Predstavte si pod tým odvádzanie vodnej pary len jedným smerom. Parobrzdy prvej a druhej generácie ju odvádzajú oboma smermi, čo môže za istých okolností otvárať cestu vlhkosti do konštrukcie. Výsledkom môže byť až poškodenie drevenej konštrukcie vplyvom zvýšenej koncentrácie vlhkosti v dreve.

Siga – Majrex ponúka extrémnu bezpečnosť čo sa týka tvorby vlhkosti a taktiež pomáha obsah tejto vlhkosti v konštrukcii dlhodobo znižovať na bezpečnú úroveň. Nulová tvorba vlhkosti tiež prispieva k odstráneniu straty tepla. Pre vás to znamená úsporu energií, tým pádom aj financií. Žiadny obsah jedovatých látok a iných vplyvov na zdravie vám zas zaručí zdravé bývanie bez obáv. Parobrzda taktiež zvyšuje životnosť montovaných domov na kľúč.

Táto obdivuhodná inovácia má extrémny vysýchací potenciál. Fólia totiž funguje ako materiál, ktorý dokáže vysušiť drevo na bezpečnú úroveň pri nežiaducich okolnostiach. A vo fáze finálnej výstavby zabraňuje tvorbe vlhkosti v konštrukcii. Využijete ju na streche, na stene, na plochej streche a pri sanácii.

Skvelé výsledky náročného testu

Konštrukciu montovaných domov na kľúč spoločnosti Mirano s. r. o podrobila Siga exemplárnemu namáhaniu na simulačnom programe Delphin, ktorý aplikovala ako skúšobnú metodiku pre skúšku funkčnosti parobrzdy Majrex. Partner a garant pre aplikáciu a posudzovanie metodiky je Institut fuer Bauklimatik IBK pri Technickej Univerzite v Dráždáňoch. Pri tomto dôkladnom teste sa posudzovali dve kritériá.  Prvým bol obsah vlhkosti v celej konštrukcii z dlhodobého hľadiska šiestich rokov. Pri tejto simulácii sa potvrdilo že celková vlhkosť v konštrukcii sa trvalo znižuje a neprekračuje normou požadované hodnoty. Druhým kritérium bol obsah vlhkosti v drevnej hmote, z ktorej pozostáva konštrukcia. Aj v tomto prípade dochádza v drevnej hmote k trvalému znižovaniu vlhkosti. Toto je dôležité z hľadiska zamedzeniu tvorby vlhkosti v dreve, ktorá by mala za následok tvorbu plesní a drevokazných húb. Nasadenie Siga – Majrex teda trvalo znižuje obsah vlhkosti v dreve čím vytvára bezpečnú konštrukciu a podmienky pre zdravé bývanie. “Uvedenú konštrukciu považujeme  z dlhodobého pohľadu pri aplikácii Siga – Majrex čo sa týka tvorby vlhkosti za bezproblémovú,“ vyjadril sa aplikačný inžinier pre strednú Európu Jörg Wollnow.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov