5. apríla 2019

Bezstarostné podlahové kúrenie s nulovou poruchovosťou

Ďalším z tímov, ktoré môžete stretnúť na stavbe vášho montovaného domu na kľúč je partia okolo Michala Brišša. Okrem iného majú títo páni na starosti montáž podlahového vykurovacieho systému Caleo. Ten je umiestnený priamo pod podlahou, ktorú rovnomerne prehrieva a po skončení vykurovacieho cyklu zostáva miestnosť vyhriata, ešte dlhé hodiny.

„Najskôr prichádzame na stavbu robiť elektriku. Pri prvom stretnutí riešime s klientom aj detaily vykurovania. Potrebujeme totiž presne vedieť, kde by ho chcel mať. Do projektu kúrenia potom zakresľujeme vstavané skrine, kuchynskú linku či pozíciu krbu. V kúpeľni zakresľujeme, kde je sprchovací kút a toaleta. Na základe týchto informácií sa objedná materiál. Prichádzame ho montovať vtedy, keď chalani dokončia všetok sadrokartón a rozložia pod nohami polystyrén. Na montáži, ktorá trvá osem hodín pracujeme v trojici. Celé je to teda hotové za jediný deň,“ vysvetľuje Michal Brišš.

Nízke náklady, nulová údržba 

Takýto typ vykurovania má podľa Michala Brišša niekoľko zaujímavých výhod. Jednou z nich sú nepochybne aj nízke vstupné náklady. „Konkrétna cena závisí od počtu štvorcových metrov, no štandardný dom stojí okolo 3500 eur. V porovnaní s plynovým kotlom je to podstatne nižšia suma. Pri zriaďovaní kotlu aj s rozvodmi by ste totiž zaplatili viac ako 8000 eur. Aj mesačné náklady na prevádzku podlahového kúrenia sú porovnateľné s plynovým kotlom. Okrem toho nemusíte riešiť žiadne prípojky na plyn, ani stavať kotol. Elektriku potrebnú na CALEO v dome totiž budete mať tak či onak, nič špeciálne vám už k tomu netreba,“ hovorí vedúci partie, u ktorého v tomto prípade neplatí známe príslovie o tom, že kováčova kobyla chodí bosá. Toto vykurovanie si zaviedol aj do vlastného domu a nevie si ho vynachváliť. „Som veľmi spokojný. Skutočne nevidím jedinú nevýhodu. Je to celkom bezstarostné kúrenie, náklady na údržbu sú nulové, nemusím nič riešiť. Nepotrebujem ani robiť žiadne každoročné revízie plynových kotlov a poruchovosť je takmer nulová.“

Po montáži tohto vykurovacieho systému budete mať na celej ploche podlahy rovnakú teplotu. V zime na vás bude čakať príjemných 26 – 29°C, čo je ideálne. Bonusom je 15 – ročná záruka a  možnosť ovládania kúrenia na diaľku prostredníctvom smartfónu či počítača, v každej miestnosti sa totiž nachádza digitálny termostat.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov