16. septembra 2019

Domy pre matku aj dcéru sa stavali súčasne

Ak túžite po montovanom dome na kľúč ????, no nemáte pri sebe muža ????, ktorý by sa v stavbách vyznal a ani Vy nemáte potrebné informácie, projekty firmy Mirano sú pre vás to pravé. Dôkazom je príbeh pani Oľgy Komanickej z dedinky Tulčík pri Prešove.

Pani Oľga síce vyrastala na dedine, no po vysokej škole sa vydala a dlhé roky trávila v paneláku ???? na prešovskom sídlisku. O vlastnom domčeku však snívala po celý život, plány však odkladala na dôchodok.  „Myslela som si, že ide len o sny ????,“ smeje sa dnes už šťastná majiteľka montovaného domu na kľúč.

Na rovnakom sídlisku bývala aj jej dcéra, ktorá múdro zainvestovala do kúpy pozemku. „Po čase sme sa rozhodli, že by sme radšej chceli ísť bývať do domčekov. Okrem toho, v Prešove začala byť veľká premávka ????????a my sme túžili zo sídliska odísť. Najskôr sme plánovali klasické murované domy, ale keďže sme momentálne obe bez partnerov, hľadali sme radšej niečo, čo by nám niekto postavil,“ opisuje cestu k montovanému domu, na ktorý padla voľba aj pre rýchlu výstavbu. „Na internete som našla aj firmu Mirano. Zavolala som tam a krátko na to sme sa už boli pozrieť na jednu hrubú stavbu pri Prešove. Konateľ pán Dendis sa nám zdal veľmi príjemný, ústretový, veľa veci nám vysvetlil, objasnil nám, na čo sa máme zamerať ✅. Nakoniec sme sa rozhodli, že to skúsime s ním, lebo pri ostatných firmách to jednanie nebolo ani zďaleka také profesionálne. Pán Dendis bol ľudský, príjemný odborník. A hlavne tu na východe je to tak, že majstri na každý návrh povedia, že sa to nedá, ale on na všetko odpovedal, že bude tak, ako chceme,“ usmieva sa sympatická dáma.

Dom na individuálne financovanie

Spolu s dcérou si nechali postaviť dva domy ???? ???? kompletne na kľúč. Chvíľu sa zdalo, že im plány prekazí financovanie. Základová doska sa totiž položila na jar a so samotnou stavbou chcela firma Mirano pokračovať už vo februári kvôli termínom. "Ale my sme najskôr potrebovali predať byty, úvery sme si totiž brať nechceli. Pán Dendis nás prekvapil jeho ústretovosťou a možnosťou individuálneho financovania práve podľa našich možností."

Pani Komanická sa na rastúcu stavbu chodila pozerať každý deň. „Bolo mi chlapov ľúto, pracovali v zime, blate a snehu ❄ , a tak som im nosila kávu ☕, teplý čaj a niečo na zahryznutie. Keď robili hrubú stavbu, napadlo asi dvadsať centimetrov snehu. No práce postupovali veľmi rýchlo, a pritom sa stavali dva domy naraz. Chlapi nám vysypali aj prístupovú cestu, ktorá tam nebola. Dokonca sme nemali ani elektrinu, musela sa robiť nová trafo stanica, a tak sme celé domy postavili na požičanú elektrinu od suseda, mali sme jednoducho šťastie,“ opisuje hladký priebeh.

V lete aj bez klímy

V súčasnosti už pani Oľga v novom dome býva takmer rok. Pri jeho stavbe si dala poradiť a využila aj novinky, ktoré portfólio Mirana ponúka. Našli by ste teda u nej špičkovú parozábranu, trojsklo, ako aj väčšiu hrúbku polystyrénu na zateplenie, vďaka čomu má v zime stále teplo. „Vystačím si s podlahovým kúrením. V lete ???? je tu zas natoľko príjemne, že ani klimatizáciu nepotrebujem.“ Veľkú zmenu si nevie vynachváliť. „Je to niečo úplne iné, neporovnateľné. Sme na kraji, mám súkromie, prídu sem len tí, ktorí tu bývajú. Úspora ????  je aj na energiách, tak ako povedal pán Dendis. Platím za elektrinu okolo 100 eur mesačne, okrem toho nemám nijaké iné náklady. Jedine ak ťahanie žumpy,  no v porovnaní s nákladmi na panelák dosť ušetrím.  S dcérou sme obe veľmi spokojné. S Miranom ide stavať aj môj kolega a veľa ľudí o takejto stavbe reálne premýšľa. Dnes totiž ťažko natrafíte na serióznu firmu. A na Mirano mám len samú chválu,“ dodáva úprimne pani Oľga Komanická.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov