30. septembra 2019

„Na povale by sme schovali aj slona 🐘.“

„Ešte som síce v robote, ale už teraz sa teším domov na svoju terasu.“ Takto nás privítala pani Dana Prcúchová z Rožňavy, ktorá je do svojho nového montovaného domu na kľúč doslova zamilovaná ????.

 Majiteľka malej stavebnej firmy bývala dlhé roky na sídlisku. „Keď sa moja dobrá susedka odsťahovala do domu ????, tiež som rozmýšľala nad tým, že by bolo pekné piť v lete kávu ☕????na vlastnej terase. Potom sa mi vyskytla výhodná kúpa pozemku v širšom centre Rožňavy a rozhodla som sa do toho ísť. Som rozvedená s dvoma deťmi, nemám pri sebe muža, ktorý by to celé riadil. A nechcelo sa mi zháňať elektrikára či vodára. Túžila som mať všetko na kľúč.

Na internete som našla firmu Mirano s vynikajúcimi recenziami, no viete ako to chodí. Človek sa v dnešnej dobe bojí dôverovať,“ naznačuje prvotné obavy sympatická podnikateľka. Keďže je to žena činu, zavolala známym a zháňala referencie priamo z regiónu ????. „Povedali mi, že sa nemám čoho báť. Stretnutie s konateľom Mirana pánom Dendisom ma neskôr len utvrdilo v tom, že som na dobrej ceste. Veľmi dobre na mňa zapôsobil. Poradil mi aj zopár zmien, takmer vo všetkom som ho poslúchla ✅. Navrhol mi napríklad väčšie okná, väčšie dvere na terasu či vybetónovanie obdĺžnika pri vstupe, čo mi vôbec nenapadlo. Zároveň mi ponúkol alternatívy, ktoré šetrili peniaze ????. Snažil sa ma nahovoriť na normálne dvere a nie na zasúvacie, no v tomto jedinom som ho nepočúvala, lebo som túžila po tých drahších,“ usmieva sa.

Na povale schová aj slona ????

Pani Prcúchová priznáva, že nemala chuť riešiť technické veci ani detaily. Chcela sa zaoberať farbami stien či obkladačkami, aby jej nový domov vyzeral presne podľa vysnívaných predstáv. „Náčrt budúceho domova sme si urobili sami so synom a projektant, pán Genšiniak, všetko do bodky dodržal. Mala som výhrady len k vzorkovníku dverí, ale pani Dendisová mi promptne poslala aj ďalšie možnosti, z ktorých som si potom vybrala. V zmluve bolo napísané, že si môžem určiť veľkosť úložného priestoru. Chlapci mi poradili čo najväčší, a tak dnes môžem hore pod strechou schovať aj slona,“ zabáva sa. „Spoločnosť Mirano dodržala všetky dohody do bodky ✅, po štyroch mesiacoch som už aj bývala vo svojom. Susedia, ktorí začali stavať ešte predo mnou stále nebývajú. Ja  som v domčeku už viac ako rok. V lete ????máme príjemný chládok aj bez klimatizácie. Dala som si urobiť aj rekuperáciu, čo je vynikajúce. A v zime zas môžeme chodiť len v ponožkách, lebo máme stále teplo. Krbové kachle používame len občas.“

Práce od svitu do mrku

Pani Prcúchová sa na stavbu chodila pravidelne pozerať. „Chlapci dreli od rána do noci. Začínali o pol siedmej a odchádzali až za tmy. Nosila som im šišky s lekvárom ???? a popritom som ich ľutovala, lebo makali v letných horúčavách. Skutočne klobúk dolu pred celou firmou. Páčilo sa mi, že stavbu montujú priamo na mieste a keď si klient zmyslí, že by rád posunul okno o dvadsať centimetrov, nie je problém jeho požiadavku operatívne zapracovať. To by sa pri inej technológii nedalo. Tento dom má životnosť 100 rokov. Moja teta spokojne býva v montovanom dome na kľúč už sedem rokov, ja sa nebojím ničoho,“ odkazuje Dana Prcúchová ľuďom, ktorí váhajú, či sa do drevodomu pustiť.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov