20. februára 2020

Betónová krytina Terran vydrží s vami 100 rokov

Ak sa práve zamýšľate nad tým, aký typ strechy zvoliť pre váš montovaný dom, radi by sme vám predstavili betónovú strešnú krytinu. Produktovú líniu Terran Danubia dodávame priamo v štandarde ✅.

Rozhodujúcim faktorom pre výber strechy je jej sklon, najčastejšie uvádzaný v stupňoch. Ako sme už na tomto blogu písali, každá krytina má zadefinovaný hraničný sklon alebo jednoduchšie povedané bezpečný uhol, pod ktorým musí byť položená na strechu montovaného domu. Iba vtedy môže strešná krytina plnohodnotne ✅ plniť svoju ochrannú funkciu. Napríklad, položenie krytiny určenej pre vyššie sklony na strechu s minimálnym sklonom, môže mať za následok zatekanie dažďovej vody. Od dodržania sklonu sa však odvíja aj stabilita krytiny. Položenie niektorých druhov krytiny na strechy s vyšším sklonom si preto môže vyžadovať kotvenie, ktoré by pri inom uhle potrebné nebolo. Pri výbere konkrétnej krytiny je preto dôležité držať sa odporúčaní výrobcu ✔.

Terran patrí medzi betónové krytiny prémiovej kategórie s viac ako 95 ročnou históriou. Bezpečný sklon jej použitia je 12 – 45°, pri tomto sklone sa škridle nekotvia. Sklon 46 – 60° už vyžaduje kotvenie každej tretej škridle pozinkovanou skrutkou. Pri nižšom sklone je nevyhnutné použiť tiež poistnú hydroizoláciu.

Absorpcia vody blížiaca sa k nule

Medzi nesporné výhody betónovej škridle patrí jej životnosť sto rokov, odolnosť voči mrazu ❄ aj v extrémnych podmienkach, široký výber farieb a tvarov ◼▫◻, pomerne dobrá samočistiaca schopnosť a požiarna odolnosť. Jednou z najdôležitejších vlastností betónovej strešnej krytiny je však jej absorpcia vody blížiaca sa k nule. Povrch krytiny úplne odvádza zrážkovú vodu, ktorá sa tak nedostane do pórov v materiáli, čo zabezpečí, že hmotnosť škridiel a tým aj celková hmotnosť strechy ostávajú rovnaké.

Klasická vlnitá krytina Terran Danubia je inšpirovaná symbolom našich končín – Dunajom. Jej tvar predstavuje prirodzenú harmóniu, ktorú evokuje aj samotná rieka. Produkt sa vyznačuje mäkkými líniami a atraktívnou paletou farieb. V ponuke je koralová, antracitová, višňovo či tehlovo červená, tmavohnedá, farba uhlia ⬛,  Merlot či Mocca.

Maximálne šetrné k životnému prostrediu ♻✅

V súčasnosti sa ľudia snažia brať do úvahy aj ekologické ♻ aspekty materiálov. Dobrou správou je, že podľa výsledkov skúmania vplyvu výroby strešných krytín na životné prostredie, je výroba betónových škridiel z hľadiska spotreby energie a záťaže životného prostredia (emisie oxidu uhličitého a oxidu siričitého) na druhom 2️⃣ mieste spolu s tŕstím. Betónové škridle sú preto maximálne šetrné k nášmu životnému prostrediu.

V minulosti bolo na ich výrobu nevyhnutné použiť veľkú fyzickú silu, nakoľko sa škridle lisovali manuálne tyčou zo zliatiny. Dnes je ich výroba už podstatne jednoduchšia. Výrobná technológia v závode, kde sa vyrábajú škridle Terran patrí medzi tie najvyspelejšie. Starostlivo selektované suroviny tvoria betónovú zmes v miešacom stroji, ktorý je riadený počítačom. Zárukou dosiahnutia vysokej kvality produktov je zachovanie konštantnej receptúry komponentov. Betónová krytina je preto kvalitná ✅ a trvácna voľba.

Zdielať cez: skopírovať odkaz
KATALÓG

To najlepšie
z našeho katalógu

Prehľadávajte v TOP kategóriách - projekty domov